tirsdag, desember 26, 2006

Homofile signaler

Det skjer i blant at jeg befinner meg som sjekkeobjekt for homser. Helt straight at sånt skjer. Det er bare å forklare at det ikke er min greie. Jeg innser at jeg kanskje burde kutte på mascara-bruken når jeg går ut. :P (Ja da.. den var dårlig)

Det interessante og ikke minst - som jeg ser det - verdifulle er leksjonene som dukker opp i denne situasjonen. Det tradisjonelle kjønnsmønsteret gjør mannen - altså meg - til den offensive i den klassiske sjekkesituasjonen. Nå er plutselig alt snudd på hodet. Men dette skjer jo også når kvinnen er offensiv, kan du tenke. Nei, kvinnene er smartere enn oss. Har du ikke skjønt det enda, er det på tide nå. De får det de vil ha, hvis de virkelig vil ha det.

Nei, vi gutta har alt annet enn eleganse i det vi gjør, så det er når vi selv blir utsatt for vår egen keitete, uintelligente prosess de interessante tingene skjer. Jeg har både - i mangel av et bedre ord - blitt "utsatt" for oss guttas langvarige, hyggelige tilnærming og den svært direkte. Den langvarige tok meg mest på senga, da jeg overhodet ikke var forberedt på det utfallet av det nye bekjentskapet med den utrolig hyggelige fyren.

Det lærte meg å være mer direkte i signaler jeg sender jenter. Det å gå tidlig ut, kan også være en fordel. Det er ikke alltid så lett å oppfatte intensjonene til noen. Spesielt ikke når vi gutta er så klønete som vi er..

Den direkte oppsjekkingen er forsåvidt grei å takle, men å bli pelt på av en drita person gjør at en sender noen tanker til sine tidligere mer harry dager. Greit å få en leksjon eller tre i dette med intimsoner.

Så det er aldri så godt at det ikke er ille for noen. Hæh? :P

Selv de merkeligste situasjoner gir oss verdifulle erfaringer og lærdom.

Og takk for det.

James Browns arv..

Jeg nevnte at momenter fra James Browns musikk er så ofte i bruk at vi ikke engang tenker over de. Uten at dette skal bli en musikkteori-leksjon...

Ta for eksempel beatet med skarptromme på to´ern for så et utrolig forsinket slag på tre´ern rett før fir´ern. "Hæh" sier du? Hvilket beat? - Jo, det beatet som brukes stort sett i all popmusikk hvor det ikke er flate 2 og 4. James Browns trommis var den første til å slå på denne måten og det har derfor blitt det mest samplede beatet brukt noen gang.

Videreutviklet fra den gangen - og gjerne i lavere tempo - er dette basisen til mye av popmusikken i dag. Bare hør på trommisen i dette korte klippet, så skjønner du hva jeg mener.



Som eksempel på en nyere variant har jeg valgt en relativt grei (*host) låt av Lenny Kravitz



Samt en av mine store helter; Norman Cook a.k.a Fatboy Slim - Push the Tempo. Kanskje mest kjent som film-musikk til Charlie´s Angels, men denne video´en er mye mer underholdende..

mandag, desember 25, 2006

R.I.P. James Brown



James Joseph Brown Jr. er, etter mange år som en av verdens største bidragsytere og påvirkningskrefter til popmusikken som vi kjenner den idag, ikke lenger med oss. Han er kanskje mest kjent som "Godfather of Soul" og mange av momentene som kjennetegnet hans musikk blir med den største selvfølge brukt daglig av mange musikere rundt omkring i verden - faktisk er de blitt så dagligdagse at vi ikke en gang tenker på de...

James Brown ble 73 år gammel. Takk for alt.