lørdag, mars 24, 2007

Not east, go west!

Jeg innser det blir mye bilprat om dagen. Dette er ikke bevisst, men det er tydelig at alt som har med ferdsel på fire hjul å gjøre ligger ganske langt fremme i hodet mitt så lenge saken med bilen min er gående.

Jeg har gjort en del festlige observasjoner de siste ukene. Bl.a. har jeg fått klare bevis på at mennesket er vane-dyr som lett lar seg forvirre og at vi nordmenn er utrolig pliktoppfyllende og litt naive. Nei, det er ikke snakk om gulrøtter på Obs! denne gangen, men et fremmedlegeme i bilens trygge miljø.

Siden 1. mars har det vært pålagt å ha en såkalt typegodkjent refleksvest lett tilgjengelig i bilen. Det er bare det at menneskearten tydeligvis ikke er vant til å ha et selvlysende gult plagg - så stygt at det nesten slår sydvesten i den feil enden på nytte/utseendeskalaen - rundt seg på trange plasser. For hvor skal man gjøre av faenskapen?

For vesten skal vel være inne i bilen og ikke i bagasjen? Litt ironisk å bli påkjørt i det du er på vei ut av bilen i mørket for å finne frem refleksvesten du har liggende i bagasjerommet. Hvis du først begynner å legge merke til hvor folk finner det for godt å plassere denne vesten, har du underholdning hele veien hjem fra jobb i rushtiden.

Det virker som det er mange fulle hanskerom der ute - inkludert mitt, må nevnes - og etter at det begynte å ryktes om eventuelle bøter til de som ikke har gått til anskaffelse av vesten, har noen fått for seg at det å kjøre rundt med vesten synlig utenfra skal spare dem bryet med å bli stoppet i en kontroll. Dette må være spesiel praktisk for de som kjører rundt i en bil uten bremser eller som har tatt seg et par pils til frokost. Dog noe naivt.

Jeg er bare nysgjerrig på hvor lenge folk har tenkt til å kjøre rundt med en flatpakket selvlysende gul vest oppå dashbordet (må gi et fantastisk fint gjenskinn i sola vil jeg tro..), hengende over baksetet, på hattehylla og for å ikke snakke om pakket ut og tredd over passasjersetet. Ingenting setter stemningen for en hyggelig langtur som det. Utrolig at ingen har tenkt på å tape vesten fast i frontruta. Skulle iallefall se den utenfra da.