lørdag, januar 20, 2007

mmmm.... M!

Det sies at det tar ca. 10 år mellom hver gang det dukker opp en tegneserie som tar en med storm.

Bill Watersons Tommy & Tigern satte for noen tiår siden standarden for mange tiår fremover. Hehe.. Den samme følelsen fikk mange tegneserie-entusiaster på nasjonalt plan da de leste Pondus for første gang. Frode Øverli satt (på helt feil side av Sotra-brua) som Norges første heltids profesjonelle tegneserietegner. Og Pondus har utviklet seg til en strålende serie jeg selvsagt kjøper hvert eneste nummer av.

Det er bare det... there´s a new kid in town. Navnet er Mads Eriksen og serien heter enkelt og greit; M. Ironisk nok har M fått utvikle seg i nettopp bladet Pondus og vokst seg i popularitet til den serien som kan utfordre Øverli som Norges serie-konge. Nå har faktisk Pondus fra 1. januar 2007 byttet forlag/distributør og dermed har M arvet Pondus´ biserier og blad - så å si - og de er nå å anse som "konkurrenter".

Uansett. Jeg kan ikke huske å ha ledd så mye av en tegneserie - inkludert Pondus - siden jeg oppdaget "klassiske" Viggo tegnet av den belgiske mesteren André Franquin på 50-60-70-tallet.

Sjekk ut denne ganske komplette samlingen av Mads Eriksens greier HER. Trykk pilene mot høyre, så blir alt bra. Enjoy!


Her er noen få eksempler hvis du er for feig til å trykke på hovedlinken over ;)

© Mads Eriksen (klikk for større versjon)


2 kommentarer:

Anonym sa...

Hei Hei
Jeg synes Neim også er bra men det er kanskje vi jenter som liker den bedere enn dere gutta...
Hilsen Ragnhild

Mr. S. DuSett :) sa...

Det er gode muligheter for at du har rett angående det, Ragnhild. Jeg personlig har ingenting imot Nemi, men kan vel ikke kalles en fan heller. Litt synd egentlig, siden Lise kommer fra nærmiljøet..